Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

14 Temmuz 2020

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Dünyanın en sağlıklı yağlarından, kozmetik ve cilt bakımının en mucizevi ürünlerinden biri olan olan Hindistan cevizi yağı; olgunlaşmış Hindistan cevizinin yağ bakımından zengin olan etli ve beyaz kısmının kurutularak press yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilir. Protein, potasyum, sodyum, magnezyum ve kükürt açısından zengindir.

Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizi yağı; kek, tatlı, pasta ve yemeklerde hoş kokusu ve lezzetiyle kullanılırken kozmetik sektöründe, deterjan, sabun ve oda kokusu esansı olarak da kullanılır. Kişisel bakım ve birçok hastalığın önlenmesi gibi geniş kullanım alanı ve amacına sahiptir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı; Orta Zincirli Yağ Asitleri (MCT) olarak adlandırılan Kaprilik Asit, Laurik Asit ve Kapik Asit içermektedir. Bu asitlerin sindirimleri kolaydır, yağ olarak depolanmazlar, karaciğer tarafından işlenip enerjiye dönüştürülürler. İçeriğindeki Orta Zincirli Yağ Asitlerinin etkilerine bağlı olarak Hindistan cevizi yağının faydaları saymakla bitmez desek yeridir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

• Hafızayı ve beyin fonksiyonlarını güçlendirir.
• Antibakteriyel ve antifugnal özelliğiyle bağışıklık sistemini destekler.
• Safra kesesi, mide ülseri, reflü ve pankreatit belirtilerini azaltır.
• Diş ve eti sorunlarını önler.
• Metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını kolaylaştırır, kas oluşumunu destekler.
• Bağırsak parazitlerinin oluşumunu engeller, sindirimi düzenler.
• Kalp ve damar sağlığına iyi gelir, iyi kolestrolü yükseltir.
• Saç ve cilt bakımında etkili sonuçlar verir.
• Candida ve maya mantarı enfeksiyonlarının olumsuz etkilerini azaltır.
• Ufak kesik ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.
• Belirti verdiği ilk anlarda uygulanırsa varis oluşumunu engeller.
• Yeni oluşan cilt lekelerinin görünümünü düzeltir.

Hindistan Cevizi Yağı Nerede Kullanılır?

Cilt Bakımında Kullanımı

Tıraş sonrası tahrişleri önlemek, gebelik ve emzirme sırasında oluşabilecek çatlakları önlemek, duş ve güneşlenme sonrası yüz ve vücut nemlendiricisi olarak, tırnaklarınızı güçlendirmek ve tırnak etlerinizi yumuşatmak, topuklarınızdaki çatlakları gidermek için cildinize bir miktar Hindistan cevizi yağını doğrudan sürebilirsiniz.

Bir pamuğa Hindistan cevizi yağını sürerek, suya dayanıklı makyajınızı bile rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını eşit miktarda tuz veya şeker ile karıştırarak yüzünüze ve vücudunuza peeling yapabilirsiniz. Her gece yatmadan önce göz altları ve çevresine masaj yaparak uygulandığında göz altı torbalarını ve ince çizgilerin görünümünü hafifletir, cildi sıkılaştırır, yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcıdır. Dudaklarınıza doğrudan sürerek olumsuz hava şartlarına karşı bakım yapabilirsiniz. Leke giderici ve cilt tonunu düzenleyici etkisiyle daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Saç Bakımında Kullanımı

Saç diplerine uygulandığında kepek oluşumunu engeller, saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç kremi olarak uygulandığında saç kırılmalarını onarırken saça nem, yumuşaklık ve ışıltı verir. 

Ağız ve Diş Sağlığında Kullanımı

Anti bakteriyel özelliği sayesinde bir miktar Hindistan cevizi yağını su ile seyreltip gargara yapabilir ve bu sayede ağzınızı zararlı bakterilerden ve kötü kokudan arındırabilirsiniz. Diş macunu gibi kullanıldığında diş eti hastalıklarının ve diş çürüklerinin oluşumunu önleyebilir, dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanları

Kilo Vermek İçin Kullanımı

İçeriğindeki Orta Zincirli Yağ Asitleriyle ilişkili olarak Hindistan cevizi yağını günlük diyetinize dahil ettiğinizde metabolizmanızı hızlandırır, yakılan kalori miktarını artırır ve özellikle karın bölgesindeki yağın yakımına yardımcı olur.  İştahınızı dengeler, tokluk hissi verir, yağ yakımını ve kas oluşumunu destekler. Sindirimi kolaylaştırır ve enerji verir.

Bebeklerin diş çıkarma sürecinde, bebeğin damak kaşıntısının azalmasına yardımcı olur.

Böcek ısırmalarında kaşıntıyı ve şişkinliği azaltması için kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını yemeklerinizde de kullanabilir, daha hafif lezzetler elde edebilirsiniz.

Saymakla bitmeyen faydalarıyla mucizeler yaratan Hindistan cevizi yağlarına dermoeczanem.com dan ulaşabilirsiniz.

Ecowera Organik Hindistan Cevizi Yağı

Ecowera Organik Hindistan Cevizi Yağı Sri Lanka' da organik olarak yetişmiş hindistan cevizleri soğuk sıkım yöntemiyle, en doğal haliyle kavanozlanmıştır. Üretim aşaması ve ürün içerikleri uluslararası kurumlar tarafından kontrol edilerek '' Organik Tarım '' belgesiyle sertifikalandırılmıştır.

Bade Natural Saf Hindistan Cevizi Yağı

Bade Natural Saf Hindistan Cevizi Yağı cildin canlı ve görümünün düzenlenmesinde yardımcı olur. Tıraş sonrasında cildin rahatlaması için de kullanılabilir. Tırnakların güçlendirilmesinde yardımcı olur. Saça nem ve parlaklık kazandırılmasında yardımcı olur.

Misbahçe Hindistan Cevizi Yağı

Misbahçe Hindistan Cevizi Yağı kokusuz, renksiz ve çok ince bir yağdır.Her daim sıvı ve emilimi çok hızlı kuru bir yağ halini almıştır. Temizleme özelliği artan bu yağ makyaj temizleyici olarak, hızlı emilimi ve kokusuz olması özelliğiyle aromaterapide kullanımı idealdir.

Simya Evi Hindistan Cevizi Yağı

Simya Evi Hindistan Cevizi Yağı Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiş, %100 saf hindistan cevizi yağıdır. Düzenli kullanımda cildi yumuşatır ve nemlendirir. Tek başına ya da başka sabit veya uçucu yağlarla karıştırılarak kullanılır.

Homemade Aromaterapi Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı

Homemade Aromaterapi Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı cildinizi nemlendirir ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Saç bakımında kullanmak için saçınızın tamamına masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Florame Hindistan Cevizi Yağı

Florame Hindistan Cevizi Yağı Nemlendirici ve besleyici özelliğe sahiptir. İ auric asit sayesinde cildi temizler. Kuru ciltlerin kullanımı için idealdir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.