Doğru Diş Fırçalama Teknikleri

14 Haziran 2019

Ağız bakımı, kişisel bakımın en önemli parçasıdır. Ağız hijyeninin sağlanması için yapılması gereken ağız bakımı, belli periyotlardan oluşur. Diş fırçalamak, arayüzleri fırçalamak, diş ipiyle diş aralarını kalıntılardan kurtarmak, ağız çalkalama suyuyla ağzı kokusuna karşı bakım yapmak gibi…

Hiç şüphesiz bu periyotlardan en önemlisi dişleri fırçalamaktır. Ağız bakımı sadece diş fırçalamakla sağlanmaz, diğer ağız bakım rutinleri ile desteklenmelidir. Biz de bu yazımızda, “Diş fırçalamanın önemi nedir?” ve “Kusursuz diş fırçalama işlemi için yapılması gerekenler nelerdir?” sorularını yanıtlamaya çalışacağız.

Diş Fırçalamanın Önemi Nedir?

Doğru bir ağız temizliği yapabilmek için, mutlaka dişleri fırçalamak gerekir. Özellikle günde en az iki defa yapılması gereken diş fırçalama işlemi, ağızda oluşan istenmeyen kokuları ve görünümlere karşı bakım yapmaya, ağız hijyenini sağlamaya ve ağız içindeki kalıntıları temizlemeye yardımcı olur.

Diş fırçalamanın önemi ebeveynler tarafından çocuklara küçük yaşlarda aşılanması gerekiyor. Diş fırçalamanın önemi anlatılırken belli oyunlar, post-itler oluşturulabilir, diş fırçalarken belli şarkılar söylenerek çocuklar şevklendirilebilir.

Kusursuz Diş Fırçalama Rutini İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Sabah diş fırçalama rutini toplumda yerleşmiştir ancak gece yatmadan önce diş fırçalamak genelde ihmal edilir. Gece boyunca maksimum sekiz saat uyuduğumuzda ağzımızda tükürük akışı olmaz. Tükürük görevi gereği, doğal bir ağız temizleyicisidir. Sekiz saat boyunca o akış sağlanamadığı için gece yatmadan önce mutlaka diş fırçalamak gerekir.

Diş fırçalarken bazı noktalara dikkat ederek ağız hijyeninin sağlanması daha verimli hale getirilebilir.

diş fırçalama

Dişler aşırı kuvvet uygulanarak fırçalanmamalıdır

Dişleri, aşırı baskıyla fırçalamak, dişte aşınmalara sebep olabilir. Bu noktada dişlere aşırı kuvvet uygulamadan nazikçe fırçalama işlemi yapılmalıdır. Sitemizde yer alan TePe Implant Care Diş Fırçası, dişlerinizdeki kalıntıları temizler ve nazik bir kullanım imkânı sunar. Fırça kısmının özel tasarlanması, hassas bir temizlik için idealdir. Swissdent Profi Yumuşak-Orta Sertlikte Diş Fırçası ise ağızda ulaşılması zor bölgeleri temizler. Konforlu bir ağız bakımı için tercih edebilirsiniz.

Diş macunundan önce diş fırçası ıslatılmamalıdır

Diş fırçası ıslatılarak kullanıldığında, doğru bir şekilde fırçalama işini yapamaz. Ağız içinde yeterli miktarda diş macunun köpürebilmesi için gerekli olan sıvı vardır.

Diş fırçasına 45 derecelik eğim verilerek dişler fırçalanmalı

Diş fırçalarken, diş fırçasının yarısı dışarıda kalacak şekilde bir eğim verilmelidir. Ayrıca dişler sırasıyla ön yüzler, iç yüzler ve kenarlar olarak fırçalanmalıdır.

Diş fırçasına diş macunu leblebinin yarısı kadar sıkılmalıdır

Diş fırçasına boylu boyunca macun sıkmak doğru değildir. Fırçaya leblebinin yarsı kadar macun sıkılması, ağız temizliği için yeterlidir. Curaprox Enzycal 950 PPM Diş Macunu dişlerinizi fırçalamak istediğinizde kullanılabilir. Macun, ağız içini ferahlatır.

Florürlü diş macunları zararlı mı?

Florür, çok eski zamanlardan bu yana ağız bakımında kullanılan ürünlerde ham madde olarak yer alıyor. Florür, ağızda yer alan bakterileri net bir şekilde temizlemek için oldukça başarılıdır. Ayrıca diş minelerinin direncini kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Ancak florür, vücutta birikme oluşturuyor ve birikmesi sonucunda bazı durumlara yol açabiliyor.

Özellikle florür içeren diş macunlarının, diş hekimleri tarafından yapılan işlemler sonrası kullanılmaması gerektiği belirtiliyor. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.